duminică, 10 februarie 2013

Observatie interesanta...

Nu sunt noua pe aici, pot spune ca am studiat din umbra blogosfera inainte de a-mi deschide propriul blog. 

Sunt unele lucruri care imi displac teribil si pe care cu siguranta nu le veti gasi la mine pe blog! Dar mai bine fac o lista, ca am de unde:

1. Unele bloggerite primesc produse de la diverse firme, le fac un review foarte bun, iar cand fac postari de genul "favoritele lunii/anului " acele produse nu sunt incluse.

Pai cum asa? Ori ti-au placut mult de tot acele produse, asa cum ai sustinut in review, ori ai spus totul doar asa, pentru a multumi firma respectiva si eventual a mai primi produse de la ei spre testare si revizuire. 

Cu siguranta daca as primi un produs spre testare v-as spune parerea mea 100% sincera despre acesta, nu inteleg care mai e rostul review-ului altfel! As putea posta doar o poza cu produsul deasupra caruia as putea scrie "Cumparati acest produs!". Publicitate toata ziua! E o mica diferenta, nu credeti?



2.  Produsele pe care le primesc nici macar nu se adreseaza tipului lor de ten (specificat de nenumarate ori in postarile anterioare) si totusi, acele produse li se potrivesc manusa! Eficacitate maxima! Super multumite! .../:)


3. Bannere peste bannere cu reclame peste tot. Nici nu mai vezi bine postarile de atatea reclame!

Eu stiu ca un blog poate fi si o mica afacere, si nu e nimic rau in asta, pana la urma investesti timp si poate chiar bani intr-un blog si e chiar placut sa iti ofere si un mic venit. Dar din asta pana la a impanzi un blog cu reclame e cale lunga! 

Devine foarte neplacut, inestetic, nu arata deloc a blog bine organizat si ma simt exact ca pe site-urile unde imi apar reclame peste reclame inainte sa pot citi ceea ce m-a facut sa vizitez site-ul in the first place. 

Sa nu mai spun ca unele reclame nici macar nu au nimic de a face cu continutul blogului! Sunt alese fara niciun Dumnezeu si puse acolo, alandala, doar-doar sa mai aduca cativa $$$ in plus. 

Parerea mea e ca un blog il faci in primul rand din pasiune, sau in fine, drept hobby, abia apoi te gandesti ca poate ar putea reprezenta si o mica sursa de venit. 

As pune reclame doar site-urilor pe care le frecventez/de pe care chiar cumpar. Nu fac publicitate unui site de pe care sa nu fi testat cateva produse si de care sa ma fi declarat multumita. 


4.  Tot felul de gadget-uri care nu au nicio noima. Cati vizitatori ai in functie de tara de origine... nu inteleg rostul unui astfel de gadget! Animale care intorc capul dupa cursor... cate au vazut ochii mei, Doamne... nici nu le mai stiu a le insirui! Sclipici, imagini non-sens, calendare (de parca eu nu am unul fix dedesubtul browser-ului), ora in diferite tari (wtf?!), etc etc...

Fetelor, care este rostul tuturor briz-brizurilor astea? Nu fac altceva decat sa imi oboseasca ochii!


5.  Fonturi obositoare. Culori super intense atat pentru font cat si pentru background, font-uri care arata ieftin, care nu inspira nici un pic de originalitate, kitsch. 

Un blog trebuie sa aibe un design cat mai placut si usor de citit in primul rand. Pe mine in loc sa ma atraga astfel de design-uri in-your-face, ma fac sa fug vazand cu ochii! 


6. Mii si mii de poze din nspe unghiuri pentru lookuri  (fie ele machiaje sau outfituri). Sunt pretty sure ca pot intelege ideea din 3-4 poze! Nu e nevoie de un album intreg pentru a vedea machiajul ochilor spre exemplu. 

Eu voi face doar astfel de poze (pt machiajul ochilor) deci voi posta doar cateva poze cu ochii mei pentru a va da seama cum a fost realizat. Eventual, daca voi face tutoriale, vor fi mai multe. Nu voi include toata fata pentru machiajul ochilor, cu atat mai putin, parul, hainele, camera/locatia in care am facut poza.


7. Prea putine poze cand vine vorba de review-uri :)) 

Stiu ca sunt vinovata de asta in postarea despre crema de la garnier-hidratare intensiva , insa nu detin momentan o camera foto. 

In orice caz, ma refer la postarile cu haul-uri sau favoritele lunii/anului, poze colective in general. As prefera sa vad produsul individual in loc sa il caut prin poze, in caz ca nu cunosc produsul,etc.


8. Fetele care sunt rautacioase cu cele care dau comentarii nu neaparat negative, dar in care isi expun parerea proprie, care poate ca nu e in concordanta cu cea a careia a facut postarea. 

De ce sa fii rau cu cineva care nu e de acord cu tine? Fiecare are dreptul la o opinie. Si daca ti-ai lasat sectia de comment-uri deschisa, inseamna ca te intereseaza parerea si feedback-ul lumii. 

De ce cenzurezi ceva doar pentru ca nu iti convine? 

In cazurile in care cineva commenteaza licentios sau pur si simplu din rea vointa, e simplu- sterge comment-ul respectiv! Nu e necesar sa iti pierzi cumpatul, timpul si energia pe asemenea persoane.


9. Persoanele care fac review-uri fara a aduce nimic nou. Adica fara a povesti experienta lor personala cu acel produs, sau opinia lor. E usor de dat copy-paste ingredientelor spre exemplu, sau a listei cu ce promite acel produs sa faca. Asta pot gasi in genere pe site-ul lor oficial. Review inseamna "am testat- aici este parerea mea!"


10.  Persoanele care nu updateaza lista de blogsale. Scot la vanzare anumite produse, nu ai vazut postarea la timp si te uiti sa verifici stadiul lor- vandute, rezervate, sau inca valabile. Nu de putine ori am vrut sa achizitionez ceva intr-un blogsale si sa mi se raspunda "dar e vandut/rezervat!"




:)) Ma simt putin mai bine acum. Spuneti voi daca nu am dreptate! 

Voi ce ati sesizat mai putin placut in blogosfera? Astept comment-urile voastre :)




4 comentarii:

  1. Intr-adevar pe alocuri ai dreptatea ta,DAR asta e in functie de optiunea fiecaruia dintre noi,nu toata lumea poate fi cu bun simt(asta am invatat pe pielea mea) iar kitschul este la mare purtare(doar traim in Romania).Atata timp cat lumea "nu te agaseaza" consider ca ar trebui sa ii lasi sa-si scrie si sa-si exprime "tampele" lor idei si reviewuri(care,sunt de acord cu tine,si nu sunt reale intotdeauna datorita reclamei ascunse din spatele produselor sponorizate)...la finalul zilei totul se rezuma la esti multumit cu tine? sau nu? de restul nici nu ar trebui sa-ti pese ! si da draguta,am facut parazitologiee(si cred ca mi-ai adresat intrebarea asta tu fiind presupun in anul 1,2?) pentru e cam retorica din vreme ce eu termin in vara medicina(adica toti cei 6 ani) Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  2. intrebam pentru ca nu stiu la MG cand se face :* sunt in anul 2 eu;;) tot la Iasi:) dar MD.

    nu ma deranjeaza asa mult chestiile astea la alte bloguri, am ales sa le ignor/accept si sa go on. Daca totusi sunt si postari bune, voi mai urmari respectivul blog, dar tin minte la ce sa fiu atenta;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord cu tine pe alocuri :)) foarte directa ceea ce îmi place :p dar eu de obicei evit sa vizitez ceva ce nu mă atrage si apoi cred ca un blog îl faci după gusturile si personalitatea ta așa ca spune multe despre persoana respectiva . O alta chestie care nu îmi place mie la bloggeritele din România care "au ajuns la un anumit nivel" e ca nu îți răspund la întrebările adresate si te iau așa de sus uneori :)) dar nah asta este :p cu toții avem fluturasii noștri :*
    O seara faina îți doresc :*
    www.sparkleandlove.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna lady bird :* asa este, cum de am uitat de aerul de superioritate care si pe mine ma super agaseaza ;)) eh. bine punctat :D n-avem ce le face :-j

      O seara faina si tie! :*

      p.s.: foaaaarte dragut blogul tau! <3 ma apuc sa-l citesc right away!

      Ștergere

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...