sâmbătă, 17 august 2013

La mare, la soare. Recomandari



Dupa cum va spuneam in postarea anterioara, sunt in plin curs de slabire, asa ca, nu :P nu merg la mare anul asta. De altfel, am renuntat la ideea de a ma mai bronza. Bronzul de fapt este un semn ca pielea este traumatizata de razele solare, si nu spun ca trebuie sa ne ferim de soare ca de bau-bau :)) In primul rand soarele este foarte important pentru a ne mentine sanatosi, si primul lucru care imi vine in minte este vitamina D si carentele pe care le-ar putea produce lipsa expunerii la soare sunt destul de grave. 

Eu ma si bronzez foaaaaaaaaarte greu. Am rude la mare si mereu am mers cu ai mei in concediu cam 2 saptamani (cel putin). Timp in care mergeam la plaja de 2 ori pe zi, evitand orele 11-16. Foloseam absolut mereu protectie solara, si mereu eram alba ca branza pana spre sfarsitul sejurului cand ma ardeam (cu tot SPF-ul...) si abia atunci ma bronzam. Daca nu ma ardeam, no chance :)) Si nu era deloc placut. Si eram oricum, atat de putin bronzata fata de prietenele mele incat mi-era foarte ciuda:)) Adica ele stateau cate un weekend la plaja si eu 2-3 saptamani si aveam rezultate destul de nesatisfacatoare :P Mai ales ca ma super plictiseam pe plaja!! Bine, dar asta inseamna sa mergi cu parintii. Daca as fi mers cu prietenii poate ar fi fost altfel treaba. In tot cazul, iubesc marea, iubesc sa stau la plaja o zi-doua. Dar nu mai mult. 

Pana la urma este o decizie personala. Nu spun sa nu va bronzati, daca voua va place, este viata voastra, sanatatea voastra etc. Si eu ador pielea bronzata <3 Arat mult mai bine cand sunt bronzata, in primul rand ca par mai slaba (logic) dar imi da si un aspect glowy si sanatos (paradoxal).

Am incercat multe creme autobronzante, si eu o ador pe cea de la Avene (v-am mai povestit despre ea aici). Cat timp am folosit-o am avut pielea incredibil de hidratata, in primul rand, niciodata n-am mai avut pielea atat de fina si placuta la atingere ca atunci. Apoi, culoarea era dementiala! Arata super bine, parca as fi stat toata vara la plaja :)) Fara urme, fara sa fie portocalie etc. Nu mai foloseam fond de ten, era perfecta! Singurele neajunsuri sunt : pretul (60 de lei pt 100 ml... cam piperat pt bugetul meu) si faptul ca mirosul acela devenise insuportabil. Bine, eu ma satur foarte repede de balsamuri de rufe etc :)) I'm weird like that. Dar prima zi cand aplicam autobronzantul devenise horror pentru mine. Dupa dus, a doua, zi, se diminua foarte mult, insa nasul meu sensibil nu putea fi pacalit :)) In orice caz. Din aceste 2 considerente am renuntat sa o mai folosesc. 



Am dat o comanda pe iHerb, dupa cum va spuneam ieri, si am pe drum o crema autobronzanta care promite sa faca minuni <3 : Caribbean Solutions - Beach Colours Natural Self Tanner



Cum deocamdata nu am primit-o, nu pot sa va spun ce si cum. Pot doar sa va las descrierea oficiala:

Description
  • Natural Skin Care
Beach Colours combines a Natural Vegetable substrate which activates your melanin that gradually browns the skin, with Organic Aloe and Organic Shea Butter to moisturize the tissue and bring to you a natural looking tan color without the exposure to the sun.
Suggested Use
Use lesser amounts on knees, elbows and knuckles. We suggest applying 2 days in a row and ceasing for 2 days, and continue this practice. There is no need to avoid the sun when using Beach Colours if you wish.
Supplement Facts
Organic aloe leaf (aloe barbadensis), natural derivative DHA, organic shea butter (butyrospermum parkii fruit), organic squalane oil, cucumber (cucumis sativus extract), mandarin oil (citrus nobilis peel oil), natural vitamin E from corn (tocopherol) sorbate/vegetable grade, essential oil

Dupa cum vedeti, lista de ingrediente este pretty nice (si cea de la Avene este, de altfel), insa asta promite sa aiba un miros placut, din ce am citit printre multele review-uri de pe iHerb. Plus ca pretul este super, doar 11$ ( la oferta, de la 14$) pentru ~170 ml. Marele plus, repet, este mirosul, care sper sa fie asa cum scrie prin review-urile alea :)) Am sa revin si eu cu un review imediat dupa ce am sa vad ce si cum :D
Autbronzantul acesta il gasiti aici, iar cel de la Avene eu personal l-am cumparat mereu din farmaciile Sensiblu. 

Si acum sa trecem la the fun part :D Indiferent daca mergeti la mare bronzate de acasa (piscina, solar :-S -sper ca nu totusi :D, sau autobronzant) sau planuiti sa va bronzati pe plaja, vrem sa aratam fabulous, nu-i asa? :D
Chiar ieri am dat peste o pagina de Facebook (pe care nu o promovez in niciun fel, nu ii fac reclama sau ceva, ci pur si simplu mi-a placut si am zis sa va informez si pe voi) care vinde costume de baie foaaaarte dragute. Sincer ma face sa regret ca nu merg si eu la mare, asa plinuta cum sunt :)) 
Haideti sa va dau cateva exemple:

 Il gasiti aici.
  Il gasiti aici.

  Il gasiti aici.

  Il gasiti aici.

Il gasiti aici.

Il gasiti aici.

Il gasiti aici.

Il gasiti aici.

Repet, nu fac reclama acestei pagini. Am introdus si doua poze in care sunt aratate si costumele in poze reale. Au de asemenea si un album cu clientele lor imbracate in respectivele costume (inclusiv Alina Ceusan in caz ca sunteti fane). Costumele au preturi decente, zic eu, am senzatia ca sunt fake-uri dupa Victoria's Secret sau ceva... In orice caz, arata bine, asta e important :D Au si un concurs in desfasurare, daca vreti sa participati. 

In incheiere, revin asupra unui lucru foarte important: protectia solara! Oricat de mult ati vrea sa va bronzati, nu se poate sa nu folositi macar un amarat de SPF 20. Recomandarea mea este ceva ieftin si foarte bun : Nivea Baby Sun Protecting Lotion SPF 50. Este foarte bine cotata pe multe bloguri, inclusiv Corina o recomanda. Puteti sa o folositi inclusiv pe fata. Da, are SPF 50, insa din cate stiu se gasesc si cu spectru mai redus, insa nu stiu daca si sub forma de lotiune (lotiunea e cea mai ok, intra cel mai repede in piele si nu lasa o pelicula atat de alba ca o crema). Nu mai zic ca daca folositi exfolianti chimici AHA sau BHA pe ten trebuie neaparat sa folositi protectie solara (si nu, SPF-ul fondului de ten nu este suficient). 
Nu stiu cat de tarziu a venit postarea asta, eu mereu am plecat la mare in luna august. Si soarele e numa bun (am vazut asta pe pielea altora, nu pe a mea :)) ). Nu mori de cald insa e foarte placut. Apa e calda, nu e asa de multa lume, mi se pare luna ideala daca vrei sa pleci la mare (in Romania).

Daca mergeti la mare, sper sa va fi fost de folos cu ceva postarea asta! :)

Va las cu o melodie "in tema" :D


Kisses! 




8 comentarii:

  1. Buna postarea ta! Mie imi place sa ma bronzez, chiar daca sunt blonda si am tenul deschis ma bronzez super repede, dar niciodata nu stau la plaja fara protectie solara.

    RăspundețiȘtergere


  2. Costumele sunt superbe, si da, sunt inspirate dupa modelele Victoria Secret. Cat despre problemele de bronz...ma regasesc total in descrierile tale. :(

    ramy-s.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  3. WOW, si nu te arzi? ma mir ca te bronzezi asa repede, esti o mare norocoasa! daca m-as bronza si eu mai repede, si fara sa ma ard, da, m-as bronza natural
    :*

    RăspundețiȘtergere
  4. :-< suferim, dar pana la urma tot raul spre bine, vom avea pielea mai supla si frumoasa pt mai mult timp daca renuntam la bronzul natural.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma ard, ma dau regulat cu crema, cam o data la o ora.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunshine_sunshine20 august 2013 la 20:32

    I think that you're my sister from another mother:))))
    Postarea asta zici ca am scris-o eu, ma refer in principal la ideile pe care le-ai dezvoltat dar si la modul de exprimare( care btw, imi place mult!) asa mai nebunatic.
    Eu am pielea foarte alba si nici nu vreau sa ma bronzez. Majoritatea cunoscutilor/prietenilor se mira cand le spun ca nu vreau sa merg cu ei la bronzat:))) Daca stau la soare, nu ma bronzez, ma "ard", pielea se face rosie si apoi se cojeste...Prefer autobronzantul, la solar nu m-as duce nici moarta dar pana acum am incercat doar Dove( acum vreo 5 ani cred) si nu mi-a placut, ma facea portocalie. Dar vara trecuta am fost strigata pe strada "pui de avicola" :)))))), in sensul ca-s foarte alba iar acum cateva zile m-a abordat un nene in tramvai cum ca "bonita, ar trebui sa mergi putin la plaja, un pic de bronz alea alea":))) Pe mine nu ma deranjeaza chestiile astea, ma amuza dar recunosc ca as fi vrut sa ma nasc avand o piele maslinie. De aceea am decis ca vara viitoare voi folosi autobronzant, l-as lua pe ce de la Balea. Bine ca mi-ai zis si de cel de la Avene, il voi avea in vedere.
    Sunt foarte curioasa de crema aia de pe Iherb, sper sa-ti ajunga cat mai repede coletul. :D
    Costumele de baie sunt frumoase toate, preferatul meu e cel alb cu turcoaz. Bine ca nu trebuie sa-mi fac griji vara asta in legatura cu costumele de baie, I'm not going anywhere! :)))
    PS: Si eu plecam mereu la mare( in anii trecuti) in august, dupa 10 august cam asa. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne!!! :)) ma sperii, zau! si eu ajung sa cred ca suntem surori! :)) sunt total de acord cu tine =)) btw, foarte amuzante remarcile celor din jur!:)) Nu am avut "placerea" sa mi se faca vreun apropo, insa nici mie nu imi place cum arat asa, palida, mi-ar placea si mie sa fiu un pic mai creola de la mama natura. Daca se muleaza pe bugetul tau, chiar te-as sfatui sa il incerci pe cel de la Avene, de ce sa astepti pana vara viitoare? :D poate tie iti va placea, in sensul ca nu te va deranja mirosul. Nici pe mine nu m-a deranjat la inceput, dar asa sunt eu, cum spuneam, pana si pt rufe am mai multe balsamuri ca sa nu aiba acelasi miros, constant :))
    Uff deabea astept si eu coletul acela... sunt asa de nerabdatoare desi mai am macar 2 saptamani de asteptat (din cate am citit pe la alte fete care stau in the area). Sper sa se ridice la nivelul asteptarilor mele autobronzantul din colet :D

    RăspundețiȘtergere

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...